English / Engels
Colofon Afdrukken

Deze website is gemaakt door René Pottkamp en Mariëtte van Selm voor het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) in Amsterdam. Het project is gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in het kader van het programma Erfgoed van de Oorlog.

De informatie op de website is in hoofdzaak ontleend aan de tweedelige Geïllustreerde atlas van de Japanse kampen in Nederlands-Indië 1942-1945 van J. van Dulm, W.J. Krijgsveld, H.J. Legemaate, H.A.M. Liesker en G. Weijers. Deze atlas verscheen in 2000 (deel I) en 2002 (deel II, supplement) bij uitgeverij Asia Maior. Daarnaast is dankbaar gebruik gemaakt van de Geïllustreerde atlas van de Bersiapkampen in Nederlands-Indië 1945-1947 (2009) van H. Beekhuis, H.Th. Bussemaker, A.A. Lutter en P.M. de Haas en de websites Japanse burgerkampen, Japanse krijgsgevangenkampen en Bersiapkampen van H. Beekhuis.

De teksten op de website zijn geschreven door Jeroen Kemperman en Mariëtte van Selm. De Engelse vertalingen zijn van de hand van Katrina Cooper, Maggie Oattes en Mariëtte van Selm.

De aquarel die het beeldmerk van de website vormt, bevindt zich in de collectie Indische kamptekeningen van het NIOD (beeldnummer AN 048). De maker en locatie van de tekening zijn onbekend, evenals het jaar waarin de tekening is gemaakt.

De foto’s zijn afkomstig uit de fotocollectie van het NIOD en de Nederlands-Indische Fotocollectie van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) in Leiden. De landkaarten en stadsplattegronden zijn afkomstig uit de collectie gedigitaliseerde historische kaarten van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam. De kampplattegronden zijn getekend door Armand Haye.

De website en de erachter liggende database zijn gebouwd door De Ree Archiefsystemen.