English / Engels
Afbeeldingen bestellen Afdrukken

Het is mogelijk de afbeeldingen die u op deze website tegenkomt, in uw bezit te krijgen. U kunt daarvoor terecht bij de instelling die de afbeelding ter beschikking gesteld heeft.

Kampplattegronden

Bij ruim honderd kampen op deze website vindt u een plattegrond van het kamp in kleur. Deze plattegronden kunt u opslaan en/of printen voor eigen gebruik.

In het bijschrift van elke kampplattegrond vindt u een linkje met de tekst 'pdf'. Als u op dit linkje klikt, opent zich een pdf-bestand van de kampplattegrond in uw webbrowser. Door middel van de iconen in de linkerbovenhoek van uw scherm kunt u de plattegrond printen en/of als pdf-bestand opslaan.

Als u het pdf-bestand heeft opgeslagen en later weer wilt openen, heeft u daarvoor het programma Adobe Acrobat Reader nodig. Dit programma kunt u gratis downloaden van de website van Adobe.

Opslaan en printen voor eigen gebruik is vrij. Wanneer u één of meer kampplattegronden wilt overnemen in een boek, op een website of in een tijdschrift bent u een gebruiksvergoeding verschuldigd. Daarvoor stelt u zich in verbinding met de Beeldbank WO2.

Foto's en tekeningen

Bij een groot aantal kampen vindt u, naast een plattegrond van het kamp, één of meer andere foto's en/of tekeningen. Deze afbeeldingen zijn afkomstig uit de beeldcollecties van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) en het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV).

Wanneer u een afbeelding wilt bestellen, noteert u het nummer of de nummers van de afbeelding(en) die u wilt bestellen en de afkorting die vóór het beeldnummer staat. U vindt deze nummers in het bijschrift van elke afbeelding. Aan het bestellen van deze afbeeldingen zijn kosten verbonden, die per instelling variëren. Als u de afbeelding wilt gebruiken in een boek of op een website is bovendien een gebruiksvergoeding verschuldigd. De actuele tarieven vindt u op de genoemde websites.

De beeldnummers die voorafgegaan worden door de afkorting NIOD kunt u bestellen via de Beeldbank WO2. Op de zoekpagina van deze website geeft u bij ‘Collectie’ aan dat u uitsluitend in de collectie van het NIOD wilt zoeken. Daarna vult u het nummer van de door u gewenste afbeelding in (zonder de aanduiding NIOD) en drukt u op ‘zoeken’. Als u de afbeelding gevonden heeft, kunt u aangeven dat u deze wilt bestellen door op het bestelwagentje naast de afbeelding te klikken. Voor het bestellen volgt u daarna de instructies op uw scherm.

De beeldnummers die voorafgegaan worden door de afkorting KITLV kunt u bestellen via de beeldbank van het KITLV. U klikt op ‘Eenvoudig zoeken/Basic search’ (het middelste tabblad), vult het beeldnummer in (zonder de aanduiding KITLV) en drukt op ‘zoeken’. Als u de afbeelding gevonden heeft, kunt u aangeven dat u deze wilt bestellen door op het bestelwagentje onder de afbeelding te klikken. U kunt vervolgens kiezen voor een digitale of een uitgeprinte versie van de afbeelding en het gewenste formaat aangeven. Voor het bestellen volgt u daarna de instructies op uw scherm.

Let op! Sommige afbeeldingen zijn bijgesneden om de weergave op indischekamparchieven.nl te verbeteren. Als u de afbeelding bij het NIOD of het KITLV bestelt, ontvangt u de originele, niet bijgesneden afbeelding.

Kaarten

De historische kaarten op indischekamparchieven.nl komen uit de collectie van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). Op de website van het KIT vindt u nog veel meer historische kaarten van (delen van) Nederlands-Indië. U kunt er zoeken op plaats- en eilandnaam en kunt kaarten bestellen. U kunt daarbij kiezen voor een digitale of een uitgeprinte versie van de kaart.